KAKO VAM LAHKO PESKANJE POMAGA DO BOLJ BELIH ZOB

KAKO VAM LAHKO PESKANJE POMAGA DO BOLJ BELIH ZOB

Zobje, ki so čisti, torej brez zobnih oblog in madežev delujejo bolj belo. To se lahko doseže tudi brez invazivnejših zobozdravniških posegov (npr. beljenja, zobnih lusk, prevlek, itd.).
Ali ste vedeli?
Do bolj belih zob lahko pridete tudi z neinvazivno metodo, kot je peskanje zob.

Kaj je peskanje zob?

Peskalnik je bil razvit za hitrejše in učinkovitejše čiščenje težko dostopnih zobnih področij v ustni votlini. Pri tem se prihrani do polovico več časa, kot se ga navadno potrebuje za temeljito čiščenje zobovja na tradicionalen način (z gumijastimi nastavki in polirnimi pastami).

S peskalnikom lahko hitro dosežete večjo belino vaših zob, saj temeljito odstrani vsa površinska zabarvanja zob. Peskanje zob odstrani mehke zobne obloge in madeže iz brazd in jamic griznih ploskev zadnjih zob. Dobro očisti tudi črne madeže, ki nastanejo zaradi posebnih kromogenih bakterij, ki puščajo pigmente na zobeh.

Tradicionalno se za profesionalno čiščenje zob uporablja gumijaste nastavke in polirno pasto, ki odstranjujejo mehke zobne obloge in trdovratne madeže zob. Na žalost pa ima ta tehnika omejitve, predvsem pri čiščenju zob, ki stojijo tesno skupaj, okoli ortodontskega fiksnega aparata in okoli drugih področij z omejenim dostopom, na primer pod in okoli fiksne zobne protetike. 

Poliranje zob z gumijastimi nastavki in polirno pasto predstavlja alternativo peskanju.

Kakšen je postopek peskanja zob?

Peska se vsaki zob posebej, dokler se ne odstrani vseh madežev iz vsega zobovja. Peskalnik proizvede tok stisnjenega zraka, ki nosi drobne topne delce sode bikarbone. Ti abrazivni delci so skupaj z vodo usmerjeni proti zobni površini skozi posebno šobo peskalnika. S sesalcem in aspiratorjem se lovi delce, ki pridejo iz peskalnika in odsesavajo vodo in slino iz ustne votline. Poseg je brezbolečinski in kratkotrajen. Zobje so po peskanju opazno bolj beli.

peskanje zob

Peskanje zob se priporoča maksimalno dvakrat letno.

izberite svoj preventivni paket pri zobozdravniku

Zobozdravnik Maribor

Zobozdravnik Maribor

Preventivni paket

OSNOVNI
€60
50
  • čiščenje zobnega kamna
  • peskanje zob
  • fluoriranje zob
Akcija

Preventivni paket

RAZŠIRJENI
90
  • čiščenje zobnega kamna
  • peskanje zob
  • fluoriranje zob
  • pregled zobovja
  • pregled obzobnih tkiv
  • prikaz pravilne ustne higiene
[sform]2[/sform]

Komentarji

avatar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.