ALI JE ELEKTRIČNA ZOBNA ŠČETKA BOLJŠA OD NAVADNE?

ALI JE ELEKTRIČNA ZOBNA ŠČETKA BOLJŠA OD NAVADNE?

Ali električna zobna ščetka odstrani več zobnih oblog kot navadna?

Električna zobna ščetka odstrani več zobnih oblog kot navadna zobna ščetka, predvsem, če smo z uporabo navadne zobne ščetke površni. 

Dejstvo je, da so električne zobne ščetke boljše za tiste, ki so manj motivirani za ustno higieno, saj te ščetke same opravijo večino dela. Navadne zobne ščetke je potrebno kontrolirano voditi in izvajati različne gibe, medtem ko električne ščetke le vodimo po površini zob. 

Z navadno zobno ščetko še vedno lahko dovolj dobro skrbimo za ustno higieno, le vzame nam več časa in truda.

Kdo vse lahko uporablja električno zobno ščetko?

Električne zobne ščetke so primerne za vsakogar. Posebno so primerne za kadilce, saj odstranjujejo tudi površinska zabarvanja zob. Dobro se obnesejo pri ljudeh, ki niso tako motivirani za ustno higieno in bi z navadno ščetko slabo očistili zobe ter pri tistih, ki so motorično manj spretni (osebe s posebnimi potrebami, starostniki). 

Pozorni moramo biti le, če kupujemo električne zobne ščetke, ki so zelo poceni, saj te pogosto vsebujejo trde ščetine in imajo rotirajoče gibe, ki lahko še ob premočnem pritisku poškodujejo dlesen, sploh pa, če spadate med skupino ljudi s tankim biotipom dlesni.

Posebno pozorni pri nakupu električne zobne ščetke morajo biti posamezniki s tankim biotipom dlesni. O tem je najbolje, da se posvetujete s svojim zobozdravnikom.

Električne ščetke s povezavo na vaš mobilni telefon

Nekatere električne ščetke imajo lahko tudi vzpostavljeno povezavo na vaš mobilni telefon. Predhodno ste nanj morali naložiti mobilno aplikacijo. Aplikacija vas vodi pri ščetkanju zob in beleži dnevne uspehe. 

Z manjšo glavo ščetke bolj dosežemo vse zobne ploskve, predvsem zadnje zobe.

Komentarji

avatar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.