BELI ZOBJE BREZ BELJENJA

BELI ZOBJE BREZ BELJENJA

Igranje s kontrasti oblačil, ličil, odstranitev zunanjega zabarvanja zob in vzpostavitev dobre ustne higiene lahko pripomorejo k bolj belemu nasmehu. Spodaj je nekaj nasvetov, kako povečati belino vaših zob.
Ali ste vedeli?
Beljenje ni nujno potrebno, da bi bili vaši zobje videti bolj beli.

1. Rdečila za ustnice

Rdečilo za ustnice lahko naredi vaše zobe bolj bele, kot dejansko so. Izbirajte šminke z modrim podtonom, saj te najbolj izvabijo belino iz zob, ki so bolj rumenkasti. S šminko bakrene ali rjave barve lahko poskusite, če imate naravno bolj sive zobe.

Šminke, ki zmanjšajo porumenelost zob:
 
  1. Rdeče šminke. Rdeče šminke, predvsem intenzivno rdeča ali temno rdeča, nevtralizirajo rumeno barvo zob. Pozorni bodite, da uporabljate rdečo šminko z modrim podtonom, saj ta naredi zobe opazno bolj bele.
  2. Šminke s svetlečim učinkom.
  3. Šminke z modrim podtonom katerekoli barve. Modri podton ustvarja kontrast, zaradi česar so zobje videti še bolj beli, kot so v resnici.
Šminke, ki povečajo porumenelost zob:
 
  1. Šminke kožne barve. Takšne šminke so primerne le za tiste, ki imajo zobe naravno zares bele.
  2. Svetlo roza šminke. Tudi te šminke so primerne le za naravno zelo bele zobe.
  3. Oranžne šminke. Po oranžnih tonih naj bi sicer posegale le ženske svetle polti, kot so rdečelaske. Za blondinke je boljša šminka v barvi breskve.
  4. Mat šminke. Poudarjajo nepravilnosti in madeže na zobeh.
  5. Biserne šminke zobe navidez popolnoma obarvajo in so najslabša izbira.
BELI ZOBJE BREZ BELJENJA

2. Koža in oblačila

Prav tako tudi temnejša oblačila prispevajo k večji belini nasmeha. Zato ženske, ki imajo svetle lase in kožo, težje poudarijo belino zob, kot tiste, ki so temnejše polti in imajo temnejše lase.

Temnejša je koža, bolj belo delujejo zobje.

3. Pitje vode

Po jutranji kavi ali zaužitju hrane z močnimi barvili usta splaknite z vodo. S tem preprečite, da se barvila iz živil prilepijo na zobne obloge in ščasoma prodrejo v globino zob. Ne ščetkajte takoj po pitju, ker to odnaša minerale iz razmehčane sklenine. 

Pigmenti iz hrane se prilepijo na mehke obloge zob in dajejo temno barvo.

4. Profesionalno čiščenje zob

Profesionalno čiščenje trdih in mehkih zobnih oblog se izvaja v zobni ambulanti pri zobozdravniku ali ustnem higieniku. Uporablja se ultrazvočne čistilce in peskalnik. S tem se odstranijo trde, mehke obloge in površinska zabarvanja, zaradi česar zobje takoj delujejo bolj belo.

Zobozdravnik ali ustni higienik vam lahko profesionalno očistita zobe. 

5. Električna zobna ščetka

Pomaga odstranjevati površinska zabarvanja zob. Električno ščetko držimo na vsakem zobu nekaj sekund, da lahko vibracije skupaj z zobno pasto učinkovito odstranijo madeže.

Komentarji

avatar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.