ZAKAJ JE HRANA NENAVADNEGA OKUSA PO ŠČETKANJU Z ZOBNO PASTO?

ZAKAJ JE HRANA NENAVADNEGA OKUSA PO ŠČETKANJU Z ZOBNO PASTO?

Zakaj ima hrana nenavaden okus po ščetkanju z zobno pasto?

Večina zobnih past vsebuje penilec oz. detergent imenovan natrijev lauril sulfat, kar naredi ščetkanje lažje, saj ščetka bolje drsi po zobni površini. Kljub temu pa omenjeni penilec prinaša tudi slabe lastnosti.

Hrano lahko okušamo zaradi jezičnih brbončic. Penilec reagira z jezičnimi brbončicami, ki okušajo sladko, tako da po uporabi paste s penilcem hrana ni več tako sladka, kot bi morala biti. Penilec prav tako uniči snovi, ki so sicer namenjene zaviranju grenkega okusa, kar pomeni, da je končni rezultat takšen, da po uporabi zobne paste z SLS-om okušamo hrano bolj grenko kot ponavadi.

Kako preprečiti spremembo okusa hrane po ščetkanju?

Hrana in pijača sta po ščetkanju z zobno pasto z SLS manj sladki in bolj grenki. Če se želite izogniti tem učinkom, uporabljajte zobno pasto brez SLS.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *