TERMIN PRI ZOBOZDRAVNIKU IN KDAJ GA PRESTAVITI?

TERMIN PRI ZOBOZDRAVNIKU IN KDAJ GA PRESTAVITI?

1. Termin prestavite ob prebolevanju bolezni

Na posege prihajajte zdravi! Ob prihodu v ambulanto lahko namreč okužite zdravstveno osebje in ostale paciente. Ob prebolevanju bolezni, predvsem nalezljivih (prehlad, herpes, …), morate sporočiti v ambulanto. Osebje vas bo prenaročilo na drugi termin. 

Čeprav se vam zdi, da ste že zdravi, a še vedno jemljete antibiotike, ni dobro, da sedete na zobozdravniši stol. V takšnih primerih še vedno obstaja možnost prenosa infekcije. Izjema so lahko le nujna stanja (več o njih si lahko preberete tukaj). 

2. Prestavite ga tudi kadar nimate časa

Če na dogovorjeni termin pri zobozdravniku ne boste utegnili priti, pokličite v ambulanto vsaj en dan prej in sporočite izostanek, saj na tak način ne podaljšujete čakalne dobe, posledično tudi samim sebi.

Ignoriranje obiskov pomeni težavo za vas, ostale paciente in ambulanto. Če nanj enostavno ne pridete in prej tega ne sporočite v ambulanto, ima zdravstveno osebje mrtev čas,  medtem ko bi lahko obravnavali drugega pacienta.  To pomeni podaljševanje čakalnih vrst, vključno za pacienta, ki je obisk izpustil brez obvestila.

Če boste obvestili ambulanto, da vas ne bo, vsaj 24 ur prej, boste lahko dobili ugodnejši novi termin za zobozdravstveno obravnavo. 

 

Komentarji

Bodite prvi, ki komentira!

Obvestilo o
avatar
wpDiscuz