ZAKAJ HRANA IZGUBI SVOJ PRAVI OKUS PO UPORABI ZOBNE PASTE?

ZAKAJ HRANA IZGUBI SVOJ PRAVI OKUS PO UPORABI ZOBNE PASTE?

Zakaj ima hrana nenavaden okus po ščetkanju z zobno pasto?

Ali ste kdaj opazili, da hrana izgubi okus, če ste si pred tem umivali zobe z navadno zobno pasto? Večina zobnih past vsebuje penilec oz. detergent, imenovan natrijev lauril sulfat. Ta naredi ščetkanje zabavnejše in lažje, saj ščetka bolj drsi po zobni površini. Vendar pa omenjeni penilec prinaša tudi slabe lastnosti.

Hrano lahko okušamo zaradi jezičnih brbončic. Penilec reagira z jezičnimi brbončicami, ki okušajo sladko, tako da po uporabi paste s penilcem hrana ni več tako sladka, kot bi morala biti. Penilec prav tako uniči snovi, ki so sicer namenjene zaviranju grenkega okusa, kar pomeni, da je končni rezultat takšen, da po uporabi zobne paste z SLS-om okušamo hrano bolj grenko kot ponavadi.

Kako preprečiti, da hrana izgubi okus po umivanju zob?

Hrana in pijača sta po ščetkanju z zobno pasto z SLS manj sladki in bolj grenki. Če se želite izogniti tem učinkom, uporabljajte zobno pasto brez SLS.

[tds_council]      Morda vas zanima tudi SE VAŠA ZOBNA PASTA ZELO PENI?[/tds_council]

Komentarji

Bodite prvi, ki komentira!

Obvestilo o
avatar
wpDiscuz